IMG_5749_edited.jpg
67954333_1109398282593181_6253917109659631616_n.jpg

Lidt om os

Mit navn er Martin Andersen, og jeg er 47 år gammel. Min kone, Charlotte og jeg købte i 2017 "Fægangsgaarden" her midt i den skønne midtsjællandske natur i Bjernede, Sorø, for at føre drømmen om vores egen produktion af snaps, gin og whisky ud i livet. Vi faldt pladask for denne skønne plet på verdenskortet, og alt faldt i hak, så vi kunne overtage gården d. 15. september 2017. Vi oprettede Lindenskov ApS i december 2017, og påbegyndte istandsættelse af produktions- og lagerlokaler. Derefter gik det hele sin gang med at få alle tilladelser i hus, alt imens vi forberedte os på at kunne sætte produktionen i gang.

Da vi ret hurtigt i forløbet var klar over, at vi selv ville destillere her på ejendommen, blev vi enige om, at vi skulle hedde Lindenskov Distillery, og vi begndte at suge en masse viden til os og forsøger hele tiden at lære mest muligt om alle de finesser og ældgamle traditioner, der knytter sig til destillering af spiritus rundt omkring i hele verden. Vi kigger selvfølgelig også meget på de efterhånden mange små og mellemstore destillerier vi har her i Danmark, hvor nogle gør sig utrolig godt internationalt. Det er en rigtig god inspirationskilde for os, og noget vi godt kan være stolte af her i Danmark.

For os her på Lindenskov Distillery er noget af det vigtigste, at vi er i stand til at levere et kvalitetsprodukt, som vi kan stå inde for. Derfor bestræber vi os på at blive så selvforsynende som muligt hvad angår vores ingredienser, så vi hele tiden ved, præcis hvad vores råvarer har været udsat for. Som det kan ses under hvert enkelt produkt, så vil de fleste af de råvarer vi tilsætter derfor være fra egen avl. 

Da vi overtog Fægangsgaarden i 2017 var noget af det første vi gjorde, at plante buske og træer som vi skal bruge i vores produktion, og vi nyder at se, at de bliver større og giver mere og mere udbytte. Vi fortsætter med at plante og udvikler hele tiden nye ideer, til hvilke produkter vi ønsker i vores sortiment. Vi var også så heldige, at der rent faktisk var en del træer her på ejendommen ved overtagelsen, som vi havde brug for i vores produktion, så dem nyder vi godt af allerede.

Min svigerfar - hvorfra vores navn "Lindenskov" også stammer - er grundstammen i vores firma, forstået på den måde, at det er ham som har bragt os denne interesse, både for naturen men også for kryddersnapsene, gennem de 30 år jeg er kommet i familien. Derfor var det ligetil, da firmaet skulle have sit navn - det kunne ikke være andet. Vores datter Jennifer, som arbejder meget med at lave film, er tovholder på alt der har med billeder og videoer at gøre - ligesom hun står for de sociale medier. Vi nyder meget, at være 3 generationer ind over firmaet. Eftersom alle 3 generationer er lige plante- og naturinteresserede, har det netop været vigtigt for os at være så selvforsynende som muligt. På den måde kan vi hele tiden stå inde for kvaliteten af vores produkter, og vi ved præcis hvad det er, vi kommer i vores flasker.

Så det var med stolthed, at vi i oktober 2019 kunne begynde salg af vores første flasker.

Hvordan vi blev til.

Firmaet har, som sagt, fået sit navn fra min svigerfar John Lindenskov Andersen, som har bragt interessen for kryddersnapse og destillering ind i vores familie. Da familienavnet - som oprindelig stammer fra Færøerne - også er givet videre til pigerne i de næste generationer, sammen med den store interesse for naturen, var navnet det helt naturlige valg, og vores måde at vise, hvor rødderne i dette firma stammer fra.

Helt tilbage i 60'erne begyndte John som 18-årig allerede af fifle med at producere sin egen spiritus. I forældrenes kælder begyndte han sammen med nogle kammerater at lave abrikos likør. Dengang hældte de sprit gennem aktivt kul, og smagte det til, og de fik faktisk et helt acceptabelt resultat ud af det. Senere blev der eksperimenteret med hjemmebryg af øl og vin, men han fandt sin helt rette hylde igen i kryddersnapse og likører, som han igennem utallige år har eksperimenteret med. Og teknikken er forfinet gevaldigt gennem de sidste 50 år. Det er blevet til utallige ture ude i naturen for hele familien, hvor der er blevet samlet ind til det ene forsøg efter det andet, for at finde de bedste smage naturen har at byde på. 

Da jeg kom ind i familien, fandt vi hurtigt fælles interesse i såvel kryddersnapsene men også god whisky. Og tanken om en dag at kunne stå med sin helt egen whisky i hånden, har spiret hos os i lang tid. John nyder nu at give et nap med i virksomheden og øse ud af hans erfaring, og svigermor hjælper til i bogholderiet, så det er blevet et helt familieprojekt. Vi nyder at kunne samles om vores fælles interesse, og vi drager stor fordel af, at have en masse erfaring med i hele processen. Det er skønt altid at have nogen at spørge til råds.

 Inden Lindenskov ApS blev stiftet havde min kone og jeg igennem flere år kæmpet for at finde ud af, hvordan vi kunne føre vores drøm om vores eget destilleri ud i livet. Vi boede i et villakvarter da drømmen meldte sig. Efter lang tids snak frem og tilbage med kommune og brandmyndigheder måtte vi erkende, at vi ikke kunne starte stille og roligt op, som ønsket, i vores garage. Vi var nødt til at tage skridtet fuldt ud og flytte til et sted, hvor det var muligt at opnå de nødvendige tilladelser. Så vi satte huset til salg, og var så heldige at finde det perfekte sted at videreføre vores drøm. Her - midt på margueritruten med udsigt til Bjernede Rundkirke - stod alle muligheder åbne for os, og det er så gået sin gang med istandsættelse af lokaler og indhentning af alle de godkendelser, et projekt som dette nu engang kræver.

Eftersom jeg stadig passer mit fuldtidsjob, mangler døgnet til tider timer til at gennemføre alle vores ønsker med det samme, men vi er blevet klar med et grundsortiment på 5 forskellige kryddersnapse og 4 forskellige likører. Derudover har vi  foreløbig 3 destillerede snapse i vores sortiment nu. Vi er startet stille og roligt op med destillering af gin, og er meget stolte af at kunne præsentere både vores Gin No.1, Gin No. 2, Gin No. 3, Sorø Gin og vores Navy Strength Gin. Vores planer om vores første whisky er desværre udsat en tid, men vi kan næsten ikke vente til vi en dag står med den første whisky i hånden. Indtil da kan man nyde vores New Spirit Oak.