top of page

Hvordan vi blev til.

Firmaet har fået sit navn fra min svigerfar John Lindenskov Andersen, som har bragt interessen for kryddersnapse og destillering ind i vores familie. Da familienavnet - som oprindelig stammer fra Færøerne -  også er givet videre til pigerne i de næste generationer, sammen med den store interesse for naturen, var navnet det helt naturlige valg, og vores måde at vise, hvor rødderne i dette firma stammer fra.

Helt tilbage i 60'erne begyndte John som 18-årig allerede af fifle med at producere sin egen spiritus. I forældrenes kælder begyndte han sammen med nogle kammerater at lave abrikos likør. Dengang hældte de sprit gennem aktivt kul, og smagte det til, og de fik faktisk et helt acceptabelt resultat ud af det. Senere blev der eksperimenteret med hjemmebryg af øl og vin, men han fandt sin helt rette hylde igen i kryddersnapse og likører, som han igennem utallige år har eksperimenteret med. Og teknikken er forfinet gevaldigt gennem de sidste 50 år. Det er blevet til utallige ture ude i naturen for hele familien, hvor der er blevet samlet ind til det ene forsøg efter det andet, for at finde de bedste smage naturen har at byde på. 

Da jeg kom ind i familien for over 25 år siden, fandt vi hurtigt fælles interesse i såvel kryddersnapsene men også god whisky. Og tanken om en dag at kunne stå med sin helt egen whisky i hånden, har spiret hos os i lang tid. John nyder nu at give et nap med i virksomheden og øse ud af hans erfaring, og svigermor hjælper til i bogholderiet, så det er blevet et helt familieprojekt. Vi nyder at kunne samles om vores fælles interesse, og vi drager stor fordel af, at have en masse erfaring med i hele processen. Det er skønt altid at have nogen at spørge til råds.

 Lindenskov ApS blev stiftet i december 2017. Forinden havde min kone og jeg igennem flere år kæmpet for at finde ud af, hvordan vi kunne føre vores drøm om vores eget destilleri ud i livet. Vi boede i et villakvarter da drømmen meldte sig. Efter lang tids snak frem og tilbage med kommune og brandmyndigheder måtte vi erkende, at vi ikke kunne starte stille og roligt op, som ønsket, i vores garage. Vi var nødt til at tage skridtet fuldt ud og flytte til et sted, hvor det var muligt at opnå de nødvendige tilladelser. Så vi satte huset til salg, og var så heldige at finde det perfekte sted at videreføre vores drøm - Fægangsgaarden, et landsted med den skønneste beliggenhed midt på margueritruten lige uden for Bjernede, Sorø. Her stod alle muligheder åbne for os, og det er så gået sin gang med istandsættelse af lokaler og indhentning af alle de godkendelser, et projekt som dette nu engang kræver.

Eftersom jeg stadig passer mit fuldtidsjob, mangler døgnet til tider timer til at gennemføre alle vores ønsker med det samme, men vi er blevet klar med et grundsortiment på 4 forskellige slags snaps og 4 forskellige likører. Derudover vil der omkring højtider blive sat en ekstra snaps eller likør til salg. Vi er startet stille og roligt op med destillering af gin, og er meget stolte af at kunne præsentere både vores Gin No.1, Gin No. 2 og Gin No. 3 nu. Vores planer om vores første whisky er desværre udsat en tid, men vi kan næsten ikke vente til vi en dag står med den første whisky i hånden. Indtil da kan man nyde vores New Spirit Raw eller Oak.

bottom of page